Oblíbený keř, který je známý hlavně pro své typické červené bobule, která nazýváme právě rybíz. Pokud jsou něčím typické, tak je to nejenom jejich červená barva, ale je to také jejich chuť. Je totiž lehce nakyslá a svíravá, což ale mnohé od konzumace nijak neodrazuje. Zvláště oblíbený je poté rybíz hlavně ve chvíli, kdy chceme…
Známé tropické ovoce, které bylo před několika lety poměrně neznámé, ale dnes už je samozřejmou součástí našich obchodů. Pokud je na tomto ovoci něco zajímavé, tak určitě i fakt, že mango má dnes více než 1 000 různých odrůd, což určitě celkově přispívá k jeho oblíbenosti. A to hlavně v Asii, odkud také pochází. Samozřejmě…
Ne všechny diety, na které narazíme, jsou nutně správné a ne všech nám pomohou ke skutečně efektivnímu a dlouhodobému zhubnutí. Základem totiž je to, aby dieta byla skutečně zdravá a správná. Jedním z dobrých příkladů v tomto směru může být zdravý jídelníček sestavený odborníkem. Právě ten zohledňuje naši aktuální váhu, naše současné potřeby, náš denní…
Toto ovoce zná snad každý, a to proto, že je dostupné, stejně jako vyhledávaná, ale i pěstované po celém světě, tedy i u nás. Ovoce samozřejmě roste na stromech, které se nazývají hrušně. Jejich plody mají poměrně zajímavý tvar, ale ještě zajímavější chuť. Zajímavé je, že je tolik odrůd, že je můžeme sklízet po celý…
Pod názvem angrešt se skrývá poměrně zajímavý keř, ale i stejnojmenné ovoce. Velmi často ho můžeme znát třeba o pod názvem srstka. Nejčastěji se s ním setkáme na našich zahradách, kde se jedná o keře, které dorůstají výšky zhruba jednoho metru a mají bobule, které jsou právě jejich plodem. Ty jsou převážně sladké a vodnaté….
Správný jídelníček. To je sousloví, které je v poslední době používáno stále častěji. A to samozřejmě proto, že mnoho z nás zkrátka neumí jíst správně a dobře. Ideálním vodítkem může být zdravý jídelníček sestavený odborníkem, u kterého máme jistotu, že daná jídla jsou skutečně jenom ta, která jsou dobrá. Jak je ale poznat bez tohoto…
Brokolice je zeleninou, kterou zná pro svou typickou barvu skutečně téměř každý. Pokud se budeme pídit po jejím původu, zjistíme, že se jedná o odrůdu brukve. Dnes je prokolice zeleninou, která má nejblíže hlavně ke květáku, ale i kapustě. Zajímavé je na ní to, že ji můžeme konzumovat třeba i při hubnutí, jelikož neobsahuje žádné…
V rámci konzumace různé stravy se můžeme setkat s celou řadou pojmů, u kterých nutně nemusíme přesně vědět, co konkrétně znamenají. Ideálním příkladem jsou antioxidanty a oxidanty. Obě skupiny těchto látek patří mezi pozitivní pro naše tělo, ale každá z nich má v tomto směru jiný účinek, proto bychom měli dbát na přísun obou. Nejlépe…
Pravděpodobně není známější příloha, než je právě brambora. Jedná se o rostlinu, která spadá do čeledi lilkovitých a která je pěstována jako jednoletá plodina. Velmi dobře se jí daří i u nás, a tak patří mezi jednu z nejvýznamnějších zemědělských plodin. Její vzhled je poměrně jasný, jelikož se jedná o rostlinu s natí, u které…
Sýry jsou v dnešní době oblíbenou součástí jídelníčků. Kde jinde začít, než v Itálii, kde vznikl jeden z nejznámějších a rozhodně také nejvyužívanějších sýrů – je jím mozzarella. Pokud půjdeme po charakteristice tohoto sýru, ten pravý se vyrábí výhradně z buvolího mléka. Jsou však i další alternativy, které ale nejsou považovány za tak kvalitní, často…