V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy šunkových vrtulí. Šunkové vrtule jsou oblíbený slaný dezert z listového těsta. Tento rychlý, jednoduchý a hlavně levný pokrm je vhodné konzumovat k vínu, pivu a také k dobrým sýrům.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- Balíček listového těsta
- 200 – 400 gramů krájené šunky (2 – 4 balíčky)
- 1 vejce
- Koření dle chuti
- Kmín
Postup přípravy:
1. Nejdříve si natenko rozválíme listové těsto. Na rozválené těsto naskládáme plátky šunky.
2. Poté těsto nakrájíme na 3 – 4 centimetrů (můžeme samozřejmě i více) široké proužky a zabalíme do vrtulí (ruliček).
3. Vrtulky vyskládáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti kořením.
4. Pečeme dozlatova asi 15 – 20 minut.
Dekorace
Dekorace
Dekorativní osvětlení
Dekorativní osvětlení
Venkovní světelná dekorace s vánočním motivem v přírodní barvě ø 50 cm Sofus – Markslöjd
Dekorativní osvětlení
Vínová světelná dekorace s vánočním motivem ø 45 cm Baroque – Markslöjd