Tátův domácí štrůdl

Tátův domácí štrůdl

Protože recepty z pomazánkového másla, jako například pizza z pomazánkového másla, jsou u široké veřejnosti velmi oblíbené, připravil si pro vás Láďa Hruška další recept na vynikající domácí štrůdl. Výhodou tohoto štrůdlu je rychlost jeho přípravy a také nenáročnost.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1 hrnek polohrubé mouky (pro celiaky bezlepkové mouky)
  • Špetka soli
  • 1 vanička (kelímek) pomazánkového másla
  • 1 vejce (na potření zabaleného těsta)

Na náplň štrůdlu:

  • 2 větší jablka
  • 1 skořicový (popř. vanilkový – vanilinový) cukr
  • Dle chuti rozinky

Postup přípravy:

Postup přípravy těsta je velmi jednoduchý.

1. Těsto vytvoříme smícháním polohrubé mouky (se špetkou soli) a pomazánkového másla zhruba v poměru 1:1. Po důkladném promíchání surovin uhněteme těsto.

2. Těsto se nesmí lepit. Pokud se lepí, prosypeme jej moukou. Těsto necháme chvíli pracovat (uležet).

3. Poté si těsto rozválíme na tloušťku asi 3 – 4 milimetrů, doprostřed na něj dáme nastrouhaná jablka, dle chuti rozinky a posypeme skořicovým (vanilkovým – vanilinovým) cukrem. Osobně si tam ráda dám ještě trochu tvarohu.

4. Těsto důkladně zabalíme, potřeme rozmíchaným vajíčkem a dáme do rozpálené trouby na 180 °C. Pečeme asi 35 – 40 minut než těsto zezlatoví.

TIP 1: Hotový štrůdl nakonec můžeme posypat práškovým cukrem (moučkovým cukrem).

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.