Pokud máte rádi pizzu, určitě byste neměli občas vynechat i lahodnou tenkou pizzu na plech. Těsto si můžete udělat domácí, případně koupit listové a uvidíte, že pizza bude moc dobrá i tak. Nahoru potom patří všechno, co máte rádi. Například krájená rajčata, olivy, žampiony, bazalka a spousta chutného sýra.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut + 1 hodina na kynutí
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 300 g hladké mouky
- 1 lžíce olivový olej
- 15 g droždí
- 200 ml teplé vody
- 1 lžička soli
- 250 ml rajčatového protlaku
- 2 balení mozzarelly
- Zelené olivy
- 4 rajčata
- Čerstvá bazalka
- Oregano
Postup přípravy:
1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme droždí, olivový olej, sůl a postupně dodáváme vodu. Těsto hněteme a propracováváme, dokud není hladké. Případně můžeme použít kuchyňského robota.
2. Těsto dáme kynout a necháme ho kynout asi hodinu, dokud se nezvětší na objemu. Poté ho rozprostřeme na plech na pečicí papír.
3. Rajčata nakrájíme na plátky, stejně to uděláme s olivami. Mozzarellu nastrouháme.
4. Těsto na plechu pomažeme rajčatovým protlakem, poklademe na něj kolečka rajčata a zasypeme nastrouhanou mozzarellou. Na ní rozsypeme olivy, dodáme oregano a poklademe čerstvé lístky bazalky.
5. Dáme pizzu péct do trouby rozpálené na 180 °C asi na 25 minut.
6. Můžeme podávat.