Těstoviny penne s rajčatovo-houbovou omáčkou

Těstoviny penne s rajčatovo-houbovou omáčkou

Těstoviny patří mezi jedno z nejoblíbenějších jídel u většiny cvičících a dětí. V dnešním receptu si připravíme postup přípravy těstoviny penne s rajčatovo-houbovou „omáčkou“. Pokud máte rádi rajčátka a houby, zcela jistě si na tomto výborném a hlavně jednoduchém receptu pochutnáte.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 – 5 velkých rajčat
  • 2 – 3 hrsti sušených hub (můžou být i čerstvé)
  • Olivový olej
  • Máslo
  • Sůl, mletý pepř
  • Koření Oregano
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 350 g těstovin (může být i více)

Postup přípravy:

1. Nejdříve si dáme do slané vody s kapkou olivového oleje vařit těstoviny penne. Vaříme je 8 – 10 minut.

2. Poté si připravíme menší misku, ve které v horké vodě spaříme sušené houby. Stačí pouze pár minut, protože chceme, aby do sebe natáhly trochu vody. Po nasáknutí vodou je necháme v cedníku okapat.

3. Okapané houby nakrájíme na velmi malé kousky a jdeme na přípravu rajčatovo-houbové „omáčky“. Čerstvé houby nepaříme, pouze je nakrájíme.

4. Příprava rajčatovo-houbové „omáčky je velmi jednoduchá. Rajčata nakrájíme na malé kousky a spolu s houbami je dáme lehce osmahnout na kapce olivového oleje. Nejlepší je používat velkou pánev. Asi za 10 minut do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nějakou bylinku popř. nadrobno nasekanou petrželku. Vše dochutíme solí, čerstvým mletým pepřem, špetkou oregána a kouskem másla. Celou směs důkladně promícháme a necháme 7 – 8 minut krásně podusit.

5. Uvařené těstoviny slijeme a zamícháme je s připravenou omáčkou a můžeme podávat.

TIP 1: Těstoviny před podáváním můžeme posypat parmazánem nebo strouhaným tvrdým sýrem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.