Italský sladký dezert zvaný Tiramisu není pouze oblíbeným jídlem oslíka ze Shreka, ale také oblíbenou pochoutkou dospělých a především dětí. V dnešním receptu nám experimentátor a amatérský kuchař Láďa Hruška představí postup výborného domácího tiramisu pro děti, které bude chutnat i dospělým. Příprava je poměrně jednoduchá.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 vanička tvarohu
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1/2 kelímku smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce melty
- Piškoty
- Kakao (Granko) na posyp
Postup přípravy:
1. Nejdříve si připravíme vyšší nádobu, ve které vyšleháme půl kelímku smetany ke šlehání.
2. V druhé nádobě si smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, sáček vanilkového cukru a 2 lžíce třtinového cukru nebo obyčejného cukru.
3. Do směsi z tvarohu přidáme vyšlehanou smetanu.
4. Vše důkladně promícháme.
5. Poté smícháme 2 lžíce melty s 50 ml vlažné vody a namáčíme do ní piškoty.
6. A můžeme vrstvit do skleniček.
7. Na dno skleniček dáme piškoty, poté vrstvu smetanovo-tvarohové směsi a tak dále.
8. Na horní vrstvě musí být smetanovo-tvarohová směs, kterou posypeme kakaem.
9. Skleničky s tiramisu dáme vychladit do lednice a po vychlazení můžeme jíst.