Lasagne (lazaně) jsou velmi oblíbenou pochoutkou nejen kocoura Garfielda, ale také mnoha dětí a dospělých. Bohužel jsou na přípravu docela zdlouhavé. Toho se chytil Láďa Hruška a rozhodl se nám ukázat recept na chutné toastové lasagne. Dle Ládi Hrušky zmizí tyto lasagne z pekáče rychlostí blesku.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- Sáček toastového chleba (můžeme použít i chléb z domácí pekárny)
- 1 cibule
- 3/4 hrnku rajského (rajčatového) protlaku nebo kečupu
- 1 kelímek smetany
- 3 – 4 větší stroužky česneku
- Olej
- Krájená šunka
- Plátkový sýr
- Sýr (strouhaný)
Postup přípravy toastových lasagní:
1. Nejdříve ze všeho si připravíme na pánvi omáčku z cibule, česneku, protlaku a smetany. Prvním krokem je, že si nakrájíme velmi nadrobno cibuli a dáme ji restovat na rozpálenou pánev s kapkou oleje.
2. Poté si nakrájíme na plátky 3 – 4 stroužky česneku, které po chvilce přidáme orestovat k cibulce.
3. Dále do pánve k česneku a cibulce nalijeme protlak a přivedeme k varu.
4. Lehce celou směs povaříme a přidáme smetanu. Směs důkladně promícháme a odstavíme.
5. Dále si nachystáme pečící (zapékací) mísu, do které na dno rozprostřeme pár toastových chlebů. Poté toasty polijeme trochou připravené směsi (omáčky) a dáme několik plátků sýru a šunky. Celý postup skládání vrstev opakujeme.
6. Horní vrstvu polijeme zbytkem omáčky a posypeme nastrouhaným sýrem.
7. Lasagne dáme zapéct asi 15 minut na 220 °C.