Jednou z nejoblíbenějších mražených pochoutek, kterými se v létě osvěžujeme, jsou tvarohové nanuky. Tvaroháčky můžeme najít v chladících boxech koupališť i supermarketů již mnoho let. Proto se nám Láďa Hruška rozhodl přestavit postup přípravy vynikajících domácích tvarohových nanuků, na kterých si nejen pochutnáme a také budou levnější než v obchodě.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 1/2 sáčku vanilkového (vanilinového) cukru
- 3 lžíce obyčejného moučkového cukru nebo třtinového moučkového cukru
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme větší nádobu, do které dáme všechny ingredience.
2. Poté si připravíme robota nebo metličku a ingredience důkladně vyšleháme.
3. Vše se nám musí krásně spojit.
4. Vyšlehanou směs vložíme do nanukových formiček (popř. vaniček) a dáme je na několik hodin zamrazit.
5. Pokud chceme nanuk s čokoládovou polevou, rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni a nanuky v ní namočíme.
6. Po namočení dáme nanuk s čokoládou asi hodinu až dvě zamrazit.