Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Česká klasika na Vánoce? To jsou určitě vanilkové rohlíčky. Ty nesmí chybět na vánočním stole v žádné domácnosti a není snad člověka, který by je neměl rád. Tady je recept na ty ověřené podle nás.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 240 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 110 g vlašských ořechů
  • 1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy:

1. Máslo si dáme do pokojové teploty, aby se nám lépe spojilo a nezůstaly v těstě z másla hrudky.

2. Vlašské ořechy si nastrouháme nebo nameleme.

3. Mouku dáme do misky a nakrájíme si do ní máslo na malé kousky.

4. Přidáme 70 g moučkového cukru. Zbytek necháme na obalování hotových rohlíčků.

5. Mouku, máslo, ořechy a cukr vypracujeme v jednolité těsto a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc.

6. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

7. Z těsta tvarujeme rohlíčky. Výborná je na to silikonová forma, rohlíčky jsou potom jeden jako druhý.

8. Smícháme si zbylých 50 g moučkového cukru s vanilkovým cukrem a ještě teplé rohlíčky obalíme.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.