Česká klasika na Vánoce? To jsou určitě vanilkové rohlíčky. Ty nesmí chybět na vánočním stole v žádné domácnosti a není snad člověka, který by je neměl rád. Tady je recept na ty ověřené podle nás.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 240 g hladké mouky
- 200 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 110 g vlašských ořechů
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup přípravy:
1. Máslo si dáme do pokojové teploty, aby se nám lépe spojilo a nezůstaly v těstě z másla hrudky.
2. Vlašské ořechy si nastrouháme nebo nameleme.
3. Mouku dáme do misky a nakrájíme si do ní máslo na malé kousky.
4. Přidáme 70 g moučkového cukru. Zbytek necháme na obalování hotových rohlíčků.
5. Mouku, máslo, ořechy a cukr vypracujeme v jednolité těsto a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc.
6. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
7. Z těsta tvarujeme rohlíčky. Výborná je na to silikonová forma, rohlíčky jsou potom jeden jako druhý.
8. Smícháme si zbylých 50 g moučkového cukru s vanilkovým cukrem a ještě teplé rohlíčky obalíme.