Máte rádi jednoduchá jídla, která jsou ale přesto něčím zvláštní? Kombinace hořčice a kyselých okurek je známá většinou jako přídavek k jídlu. Co když je ale zapojíme přímo do hlavního chodu? Vznikne výtečná vepřová kotleta v hořčičné omáčce s kyselými okurkami.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):
- 1 lžíce sádla
- 1400 g vepřové kotlety
- 500 ml vývaru
- 150 ml mléka
- 80 g másla
- 6 lžic hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 8 kyselých okurek
Postup přípravy:
1. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme a nařízneme blány, aby se nám maso nakroutilo.
2. Naklepané plátky (někdy stačí naklepat jenom rukou, nemusí být palička na maso) si z obou stran osolíme a opepříme.
3. V pánvi si rozpálíme sádlo a maso opečeme z obou stran tak, aby mělo zlatavou barvu. Nejspíš bude potřeba opékat v několika várkách.
4. Hotové maso dáme stranou a do pánve vlijeme vývar, mléko a vhodíme máslo. Mléko s máslem je v podstatě náhražka za smetanu na vaření, kterou jsme zrovna neměli doma.
5. Nakrájíme si kyselé okurky na velmi drobné kostičky a spolu s hořčicí vmícháme do vařící omáčky.
6. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou konzistenci, ke konci ještě přihodíme do pánve prohřát maso a máme hotovo.
7. Podáváme s rýží.