Vepřová sekaná

Vepřová sekaná

Nechce se vám strávit celý víkend u plotny nebo máte naplánovaný výlet a nevíte, co s sebou na oběd? Upečte vepřovou sekanou a nebudete litovat. Můžete ji jíst čerstvou s bramborovou kaší k obědu, s chlebem a kyselou okurkou nebo osmaženou na pánvi k večeři, mezi dva krajíčky chleba na výlet. Vepřová sekaná je prostě ideální jídlo za jakékoliv situace.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 6 – 8 porcí):

  • 2 kg mletého vepřového masa
  • 5 starých rohlíků
  • 600 ml mléka
  • 2 lžíce sádla (+ trochu sádla na potření šišek)
  • 5 cibulí
  • hlavička česneku
  • 3 vejce
  • sáček majoránky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 hrsti strouhanky

Postup přípravy:

1. Staré rohlíky si nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.

2. Na rozehřátou pánev dáme sádlo, necháme roztopit a orestujeme jemně nakrájenou cibulku.

3. Než se nám cibulka orestuje dohněda, naloupeme si česnek.

4. Rozehřejeme troubu na 200 °C.

5. Ve velké míse si smícháme mleté maso, orestovanou cibulku, prolisovaný nebo nastrouhaný česnek, vajíčka, majoránku, osolíme a opepříme.

6. Rukou pořádně promícháme a přidáme namočené rohlíky. Opět promícháme.

7. Přidáme strouhanku a naposled důkladně promícháme, aby byly všechny ingredience rovnoměrně rozmíchané v celém obsahu.

8. Na plech si dáme pečící papír, vytvarujeme šišky a poklademe na plech.

9. Šišky potřeme sádlem (pokud je moc tuhé, dáme na chviličku do mikrovlnky povolit), podlijeme vodou, přiklopíme druhým plechem a dáme péct do rozehřáté trouby.

10. Pečení bude trvat přibližně 1,5 hodiny. V průběhu pečení několikrát přelijeme výpekem a případně podlijeme vodou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.