Je libo trochu ozvláštněné vepřové? Vepřové nudličky na medovině jsou příjemnou změnou ve vašem jídelníčku.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 45 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 750 g vepřové plece
- 1 cibule
- 175 g baby mrkve (karotky)
- 3 stroužky česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička zelené čubrici
- 150 g mraženého hrášku
- ½ červené kapie
- 4 cl medoviny
- 1 dl vody
Postup přípravy:
1. Vepřovou plec si očistíme od mastného a nakrájíme na nudličky.
2. Cibuli nakrájíme nahrubo, rozpálíme pánev s trochou oleje a restujeme do barvy.
3. Po chvilce přidáme na plátky nakrájený česnek.
4. Až je česnek i cibule hotová, přidáme maso a opět restujeme dohněda.
5. Osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a čubricou.
6. Do pánve přidáme nahrubo pokrájenou baby mrkev.
7. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou kapii a mražený hrášek.
8. Až je všechna zelenina měkká, přilijeme do pánve medoviny a vodu. Necháme trochu vyvařit, aby nám vznikl sos.
9. Podáváme například s domácími hranolky.