Kdo by neměl rád guláš. Tady je recept na vepřový guláš tak, jak ho vaříme u nás doma. Guláš nijak nezahušťujeme, zahustí se množstvím použité cibule a přebytečná voda se varem vypaří, takže zůstane tak akorát hustý.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 75 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 6 – 8 porcí):
- 2 kg vepřové plece
- 8 cibulí
- 1 rajčatový protlak
- 400 g rajčatového pyré
- 4 stroužky česneku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- majoránka
- mletá sladká paprika
- 750 ml vývaru
- olej
Postup přípravy:
1. Vepřové maso si očistíme od tuku a nakrájíme na kostky.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
3. V kastrolu si rozpálíme olej a osmahneme cibuli dohněda.
4. Až je cibule hotová, přidáme maso. Nejlépe po trochách, aby se nám maso nejdříve osmažilo a nepustilo hned šťávu a tím se dusilo.
5. Maso osolíme, opepříme. Až je osmahlé, zasypeme mletou paprikou.
6. Po chvilce zalijeme vývarem, přidáme rajčatové pyré a protlak, promícháme a necháme dusit.
7. Až je maso měkké, přidáme majoránku a prolisovaný česnek a necháme ještě provařit.
8. Podáváme s chlebem, rohlíkem nebo knedlíkem. Dle chuti.