Vepřový guláš

Vepřový guláš

Kdo by neměl rád guláš. Tady je recept na vepřový guláš tak, jak ho vaříme u nás doma. Guláš nijak nezahušťujeme, zahustí se množstvím použité cibule a přebytečná voda se varem vypaří, takže zůstane tak akorát hustý.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 75 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 6 – 8 porcí):

  • 2 kg vepřové plece
  • 8 cibulí
  • 1 rajčatový protlak
  • 400 g rajčatového pyré
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • majoránka
  • mletá sladká paprika
  • 750 ml vývaru
  • olej

Postup přípravy:

1. Vepřové maso si očistíme od tuku a nakrájíme na kostky.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3. V kastrolu si rozpálíme olej a osmahneme cibuli dohněda.

4. Až je cibule hotová, přidáme maso. Nejlépe po trochách, aby se nám maso nejdříve osmažilo a nepustilo hned šťávu a tím se dusilo.

5. Maso osolíme, opepříme. Až je osmahlé, zasypeme mletou paprikou.

6. Po chvilce zalijeme vývarem, přidáme rajčatové pyré a protlak, promícháme a necháme dusit.

7. Až je maso měkké, přidáme majoránku a prolisovaný česnek a necháme ještě provařit.

8. Podáváme s chlebem, rohlíkem nebo knedlíkem. Dle chuti.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.