Pokud nemáme snídani připravenou, často se k ní dostaneme až několik hodin po probuzení. Jedna z mála věcí, která nás přiměje posnídat téměř ihned po probuzení, jsou vločky připravené během noci (overnight oats). Večerní příprava nezabere skoro žádný čas a ráno si pochutnáte na výborné a vydatné snídani.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 5 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 180 g ovesných vloček
- 500 ml mléka
- 6 lžic arašídového másla
- 4 lžičky mleté skořice
- 1 lžíce medu
- 4 hrsti mražených borůvek a rybízu
Postup přípravy:
1. Do mísy si nalijeme mléko a přidáme do něj arašídové máslo, skořici a med.
2. Důkladně rozmícháme a přidáme zbytek surovin.
3. Připravíme si 4 zhruba 300 ml zavařovací skleničky i s víčkem.
4. Vzniklou směs do nich rozdělíme a dáme přes noc do lednice.
5. Ráno vysypeme do misky a dozdobíme dalšími borůvkami a rybízem nebo si můžeme jednoduše vzít skleničku třeba do práce na svačinu.