Možná, že během teplého léta nemáte zrovna chuť dát si něco horkého, ale přesto byste si dali nějakou polévku? Vyzkoušejte výborné gazpacho z rajčat a paprik, které se podává za studena a snoubí v sobě výbornou chuť čerstvé zeleniny a aromatického koření.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 15 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):
- 500 g rajčat
- 2 velké papriky (červené nebo žluté)
- 1 šalotka
- 1 okurka
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- 100 ml červeného vína
- Hrst rukoly
- Hrst černých oliv
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
1. Vložte rajčata do horké vody z rychlovarné konvice a nechte je tam pár minut, dokud nepůjdou lehce oloupat. Všechny je poté oloupejte a vložte do mixéru.
2. Nadrobno nakrájenou papriku, šalotku a okurku přidejte k rajčatům do mixéru a do hladka rozmixujte.
3. Přidejte na plátky nakrájený česnek, trochu soli a pepře. Celou polévku zalijte červeným vínem a zakapejte olivovým olejem. Znovu do hladka mixujte.
4. Polévku můžete podávat ihned, případně ji ještě dát vychladit do lednice. Před podáváním ji ozdobte trochou rukoly, zakápněte olivovým olejem a kousky černých oliv.