Výborné gazpacho z rajčat a paprik

Výborné gazpacho z rajčat a paprik

Možná, že během teplého léta nemáte zrovna chuť dát si něco horkého, ale přesto byste si dali nějakou polévku? Vyzkoušejte výborné gazpacho z rajčat a paprik, které se podává za studena a snoubí v sobě výbornou chuť čerstvé zeleniny a aromatického koření.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 500 g rajčat
  • 2 velké papriky (červené nebo žluté)
  • 1 šalotka
  • 1 okurka
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • 100 ml červeného vína
  • Hrst rukoly
  • Hrst černých oliv
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Vložte rajčata do horké vody z rychlovarné konvice a nechte je tam pár minut, dokud nepůjdou lehce oloupat. Všechny je poté oloupejte a vložte do mixéru.

2. Nadrobno nakrájenou papriku, šalotku a okurku přidejte k rajčatům do mixéru a do hladka rozmixujte.

3. Přidejte na plátky nakrájený česnek, trochu soli a pepře. Celou polévku zalijte červeným vínem a zakapejte olivovým olejem. Znovu do hladka mixujte.

4. Polévku můžete podávat ihned, případně ji ještě dát vychladit do lednice. Před podáváním ji ozdobte trochou rukoly, zakápněte olivovým olejem a kousky černých oliv.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.