V dnešním receptu si představíme postup přípravy zapékané cukety se sýry mozzarellou a parmazánem. Cukety jsou oblíbenou zeleninou vegetariánů a také všech, kteří drží dietu. Cukety totiž obsahují velké množství vody. Růst cuket je v plném proudu, a tak si neváhejte tento velmi rychlý recept připravit i vy.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- Menší cuketa
- Olivový olej
- Čerstvý mletý pepř
- Česnek
- Parmezán
- Mozzarella
Postup přípravy:
1. Nejdříve si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Pečící papír lehce pokapeme olivovým olejem.
2. Poté omyjeme cuketu (slupku necháme) a nakrájíme ji asi na 0,5 – 1 cm tenké plátky. Nakrájené plátky cuket vyskládáme na plech.
3. Dále si nachystáme menší misku, do které prolisujeme několik stroužků česneku, dáme pepř a pokapeme je olejem. Vznikne nám taková „marináda“.
4. Cukety nesolíme, aby nepustily vodu. Každý si může dosolit sám po pečení.
5. Nakonec nastrouháme parmazán a na tenké plátky nakrájíme mozzarellu.
6. Vyskládané cukety potřeme „marinádou“, přidáme plátek mozzarelly a posypeme parmazánem.
7. Pečeme zhruba 10 – 15 minut (záleží na troubě).