Zapékaná cuketa s mozzarellou a parmazánem

Zapékaná cuketa s mozzarellou a parmazánem

V dnešním receptu si představíme postup přípravy zapékané cukety se sýry mozzarellou a parmazánem. Cukety jsou oblíbenou zeleninou vegetariánů a také všech, kteří drží dietu. Cukety totiž obsahují velké množství vody. Růst cuket je v plném proudu, a tak si neváhejte tento velmi rychlý recept připravit i vy.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Menší cuketa
  • Olivový olej
  • Čerstvý mletý pepř
  • Česnek
  • Parmezán
  • Mozzarella

Postup přípravy:

1. Nejdříve si připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Pečící papír lehce pokapeme olivovým olejem.

2. Poté omyjeme cuketu (slupku necháme) a nakrájíme ji asi na 0,5 – 1 cm tenké plátky. Nakrájené plátky cuket vyskládáme na plech.

3. Dále si nachystáme menší misku, do které prolisujeme několik stroužků česneku, dáme pepř a pokapeme je olejem. Vznikne nám taková „marináda“.

4. Cukety nesolíme, aby nepustily vodu. Každý si může dosolit sám po pečení.

5. Nakonec nastrouháme parmazán a na tenké plátky nakrájíme mozzarellu.

6. Vyskládané cukety potřeme „marinádou“, přidáme plátek mozzarelly a posypeme parmazánem.

7. Pečeme zhruba 10 – 15 minut (záleží na troubě).

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.