Pokud máte rádi zeleninu a chcete se blýsknout originálním a chutným předkrmem, zkuste připravit zapékané lilky z Maroka. Jsou výborné, a navíc nám představují celou škálu chutí, které v našich končinách nejsou běžné. Některé ingredience může být obtížnější sehnat, ale všechny se v českých obchodech vyskytují relativně často.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 40 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 6 lilků
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 6 lžic bílého jogurtu
- 1 balení balkánského sýra
- Sůl
- Pepř
- Skořice
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Lilky omyjte a rozřízněte napůl. Seshora na lilcích jemně vytvořte mřížku za pomoci noře a dejte je péct do trouby rozehřáté na 180° C. Pečte lilky přibližně 15 minut a poté je vyjměte z trouby.
2. Za pomoci lžíce vydlabejte lilky a dužinu si dejte na stranu.
3. Nakrájejte cibulku nadrobno a česnek nastrouhejte. Nechte v pánvi chvilku restovat spolu s trochou olivového oleje. Jakmile cibulka zezlátne a začne vonět, přidejte dužinu z lilku a chviličku restujte společně.
4. Do směsi z pánve vmíchejte nadrobený balkánský sýr, trochu opepřete a přidejte trochu skořice. Dochuťte tak, aby vám směs chutnala.
5. Směsí naplňte lilky a vložte je zpět do trouby na dalších 15 minut.
6. Po vyndání lilky potřete bílým jogurtem a můžete podávat.