Omáčky na asijský způsoby mají velkou výhodu. Můžete do nich přidat velké množství zbylé zeleniny, ale třeba i maso nebo tofu, a díky směsi koření budou vždycky velmi dobré a zasytí. Vyzkoušejte recept na zeleninovou omáčku ve stylu číny s rýží, který si dozajista oblíbí celá rodina.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 1 brokolici
- ½ cibule
- Mraženou směs zeleniny (například fazolové lusky, kukuřici, fazole a další)
- 2 sáčky rýže
- 4 lžíce sójové omáčky
- Špetka chilli
- Několik lžic mouky
- Sůl
- Pepř
- Olej
Postup přípravy:
1. Dáme vařit osolenou vodu a mezitím nakrájíme brokolice na menší kousky a promyjeme ji. Jakmile voda začne vřít, vložíme brokolici dovnitř a necháme ji asi 7 minut vařit.
2. Nakrájíme cibuli na menší kousky a dáme ji na troše oleje smažit do hluboké pánve. Jakmile zezlátne, zalijeme ji sójovou omáčkou a přidáme asi 250 ml vody.
3. Slijeme brokolici a spolu se směsí mražené zeleniny ji přidáme k cibuli v pánvi. Necháme zeleninu dusit asi 20 minut.
4. Mezitím si dáme do osolené vody vařit rýži, postupujeme podle návodu na obalu.
5. Jakmile je zelenina hotová, zasypeme celou směs trochou mouky postupně zahušťujeme omáčku, dokud nemá požadovanou konzistenci.
6. Na závěr dochutíme solí, pepřem a trochu chilli.
7. Podáváme spolu s vařenou rýží.